Gezond gevoel en poten in de modder

Zondag 8 januari liep ik de halve marathon van Egmond. Op weg naar de start sprak ik met een loopmaatje die vertelde dat ze altijd traint met een hartslagmeter maar die juist tijdens wedstrijden thuis laat. Ze kwam erachter dat ze, wanneer ze puur op gevoel loopt, harder loopt dan met te veel focus op de hartslag zones. Tijdens de training leer je je lichaam al voldoende aanvoelen. Ik heb deze tip onthouden en ben na de start op mijn gevoel gaan lopen. Wanneer is het nog ontspannen met hoge frequentie en hou ik nog een rustige ademhaling?

Mijn hartslagmeter afdoen vond ik een stap te ver dus ik kon wel mijn hartslag zien. Normaal houd ik mijn hartslag bij halve en hele marathons rondom 150-155. Nu zat ik continu flink boven de 160. Ik vond het wel een leuke test om te kijken hoe lang ik dit kon volhouden. Want volgens de theorie zou ik mezelf opblazen. Tot het einde dus!! Sterker nog mijn 2e 10km gingen sneller dan de eerst en ik finishte 7 minuten sneller dan vorig jaar. Gevoel boven ratio. Een goede tip bleek dus!

Een tip die ik van veel succesvolle ondernemers trouwens ook hoor. Belangrijke beslissingen neem ik op gevoel hoor ik dan. Maar dit gevoel wordt bij de succesvolle ondernemers wel gevoed door ervaring, visie en “poten in de modder” kennis (lees trainen met een hartslagmeter). Een beetje een combi dus. Op naar de marathon van Rotterdam voor een volgend PR. Met hartslagmeter maar vooral op gevoel.

Met gezond gevoel dus eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>